Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Zune blir vist fram

Microsoft vil i dag vise fram sin nye mediespiller for utvalgte pressefolk i USA. Men bildene har sirkulert lenge, og både pris og tekniske detaljer er allerede godt kjent.

Mange tror at det er lanseringen av en ny iPod-generasjon tirsdag kveld denne uka som har ført til at Microsoft nå forserer presentasjonen av sitt svar på Apples altoverskyggende bærbare musikk- og videospiller.

Mye kjent allerede

Likevel kan presentasjonen for presse og bransje i dag kanskje bli et lite antiklimaks. For svært mange detaljer er allerede kjent om den nye spilleren, ikke minst på grunn av hyppige og trolig bevisste lekkasjer fra Microsoft selv.

Bilder har lenge sirkulert på nettet. Først trodde man det var Photoshop-arbeid, men så dukket det plutselig opp bilder fra Federal Communications Commission, det amerikanske organet for godkjenningen av kommunikasjonsutstyr. Disse bildene ble publisert i finanspressen, og dermed var katta ute av sekken.

Trådløs nedlasting

Det er også klart at Zune vil bli produsert av japanske Toshiba, som også produserer hardddiskene til rivalen iPod.

Og endelig er det klart at Zune som første dedikerte MP3-spiller vil bli trådløs, slik at man kan laste ned musikk og kanskje også film på direkten om man befinner seg innefor en trådløs Internett-sone.

Konkurrent til Zen

Mange har ment at den trådløse funksjonen vil redusere batterikapasiteten betydelig i forhold til konkurrentene, og det blir spennende å se om Microsoft har et svar på denne utfordringen.

Også prisen er allerede kjent. Etter alt å dømme vil Zune lande på 2500 kroner når den kommer hit til landet. Det gjør den til direkte konkurrent til henholdsvis iPod til 2800 og Creative Zen Vision M: til 2300 kroner.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: ipod, lydogbilde, mp3, zune