Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Masse nytt Vista-utstyr

Et bakgrunnsbelyst tastatur med autoslukking er blant Vista-nyhetene fra Microsoft.

Microsoft har nå presentert sin nye serie av tilleggsutstyr skreddersydd for Windows Vista. Blant nyhetene er tre nye mus/tastatursett i ulike prisklasser – fra 150 til 250 dollar (mellom 900 og 1600 kroner). Legger vi på moms, vil prisen i Norge ligge på mellom 1200 og 2000 kroner.

Taster med lys

Toppmodellen er Wireless Entertainment Desktop 8000 med oppladbar mus og tastatur, Bluetooth. Tastaturet er belyst for bruk i mørke omgivelser, og lyset slår seg automatisk av når det ikke er i bruk for å spare strøm. Tastaturet er bare 2,5 cm tykt.

Lillebroren 7000 kommuniserer også med PC-en via Bluetooth, men i dette settet er bare musa oppladbar. «Fattigmannsmodellen» 6000 bruker tradisjonell radiooverføring, men er som de to andre utstyrt med et helt nytt knappesett tilpassert Windows Vista.

360-integrasjon

I tillegg lanserer Microsoft tre nye mus. To av dem er identiske med de som følger med tastatursettene 8000 og 6000, mens den tredje er ment for bærbar PC.

Endelig kommer Microsoft med en spillkontroller som kan brukes både med PC og Xbox 360. Integreringen av det nye operativsystemet med Microsofts spillplattform er ganske omfattende, og mye tyder på at denne utviklingen vil fortsette.

Det nye utstyret lanseres parallelt med utrullingen av Windows Vista til private brukere, og det vil si februar neste år.

Les mer på Microsoft.com/hardware

Stikkord: Maskinvare, mus, tastatur