Hopp til navigasjon Hopp til innhold
VIRTUELL TURIST: Slik ser Tokyo ut i 3D.

Google Earth i 3D

Tredimensjonale bygninger, turistinformasjon, miljøforandringer og innhold fra Discovery Channel. Dette er bare noen av nyhetene i nye Google Earth.

Google har nå sluppet versjon fire av den populære tjenesten Google Earth. Betaversjonen viser at tjenesten er i ferd med å oppfylle sitt sanne potensiale, der mulighetene for informasjon og underholdning nesten er uendelige.

Endeløs tilleggsinformasjon

Blant nyhetene er informasjonslag fra aktører som UNESCO, som håndterer verdens kulturarv og FNs miljøfond, som kartlegger forandringer i miljøet. Ærverdige Smithsonian Institution har kartlagt verdens aktive og inaktive vulkaner, mens Discovery byr på interaktive rundturer i for eksempel Taj Mahal eller markedet i Paris.

Er du fryktelig rik og kjøper pro-versjonen kan du også lage HDTV-filmer av dine reiser verden rundt.

Fly lavt over storbyene

Med versjon 4 lover også Google at det skal enklere å lage egne lag til Google Earth. Det vil si at du kan lage din egen tjeneste basert en mashup av egne data og data fra Google Earth, som for eksempel Dagbladet har gjort med sin værtjeneste, som består av Storms værdata og Google Earth.

Etter hvert som tjenesten blir videreutviklet, vil du kunne dra på rundturer i noen av verdens mest kjente turistattraksjoner, også uten å ta følge med Discovery Channel. I tillegg er 3D-funksjonen allerede en enorm forbedring. Nå kan du fly lavt over New Orleans og forestille deg ødeleggelsene etter orkanen Katrina, i stedet for å se alt pannekakeflatt fra oven.

Google Earth laster du ned her

google earth2

Stikkord: internett