BIBLIOFIL:  Google Norge lanserer boksøk på norsk.

Annonse


Unngå overvåking på nettet

Søkemotorselskapene blir stadig ivrigere etter å kartlegge dine søkevaner. Det handler om makten over annonsemarkedet på internett. Den som kan tilby de beste metodene for å skreddersy nettannonser til den enkelte bruker, vil også få best betalt.

Både Google, Yahoo og AOL lagrer brukernes søk. I lys av AOL-skandalen nylig, der AOL-brukerens lagrede søk lå offentlig tilgjengelig på nettet i flere dager, har EFF følgende råd for de som ikke vil ha sine søkevaner overvåket:

Seks gode råd:

1: Ikke inkluder identifiserende informasjon i søket ditt. Med identifiserende informasjon menes blant annet navn, adresse, telefonnummer, personnummer og kredittkortnummer.

2: Ikke bruk søkemotorer driftet av din internettleverandør.

Annonse
3: Ikke logg inn på søkemotoren eller relaterte tjenester. Har du for eksempel konto med Gmail eller Yahoo! Mail, bør du ikke bruke det samme selskapets søkemotor. Alternativt kan du bruker forskjellige nettlesere til søk og e-post.

4: Blokkér cookies fra søkemotoren din.

5: Bytt IP-adresse med jevne mellomrom.

6: Bruk proxy-servere og anonymiseringsprogrammer som skjuler IP-adressen din og annen informasjon som kan brukes til å spore deg.

Kilde:
EFF

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse