Annonse


SPILLTEST: Tekken: Dark Ressurection

Mange, oss selv inkludert, har et spesielt forhold til Tekken. Spesielt de tidlige spillene fra 90-tallet. Det finnes jo så mange andre, gode slåssespill, enten det er Soul Calibur eller Virtua Fighter, men Tekken har liksom alltid føltes mest tilgjengelig, med de mest attraktive personlighetene, og var for oss det første møtet med tredimensjonell kampmekanikk.

Når Tekken nå reduseres til lommeformat, er det mange grunner til at det kan gå galt. Det gjelder for så vidt alle spill som skal dyttes inn på en liten skjerm, faremomentet er alltid der. Kanskje kontrollene er utilstrekkelige, kanskje innholdet må kuttes i.

Ingenting av dette er tilfellet med Dark Ressurection. Faktisk så er dette den mest innholdsrike Tekken på lenge.

Hvem vil du være?

Ikke bare har du hele 34 karakterer å velge mellom, hentet fra Tekkens etter hvert ganske så omfattende persongalleri. Det er også en hel rekke måter å spille på, modi, varianter, småspill og mye mer. Rent innholdsmessig er spillet eldorado for Tekkenelskere.

Annonse
Riktignok er bare to av de mange karakterene nye. Lili og Dragunov heter nykommerne, og uten at vi tok oss nevneverdig mye tid til å fordype oss i deres unike stiler, er det klart at begge er underholdende og kapable deltakere.

Vi er såpass tradisjonelle at vi holder oss til de karakterene vi kjenner, så enten du vil spille som Nina, Jack, Law eller Eddie vil du finne din favoritt og raskt gjenoppdage hans eller hennes egenskaper.

Bra kontroll

Det kanskje mest interessante er hvordan den rimelig delikate PSPen tåler de påkjenningene et såpass hektisk spill krever. Vel, vår lever fremdeles, det er vi som har vondt i fingrene. I og med at knappeoppsettet til PSP er identisk med din vanlige Dual Shock-kontroller, er styringen til Tekken direkte oversatt. Har du spilt Tekken tidligere, krever heller ikke Dark Ressurection noe tilvenning. Vi bør nok nevne at selve d-paden er noe seigere i responsen enn Dual Shock, og selve maskinen holdes jo annerledes enn en vanlig kontroller. Men justeringene som kreves er minimale.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Men hva har Tekken å by på spillbarhetsmessig? Selvfølgelig er det hele bygget rundt en historiemodus der alle karakterene forteller sin side av historien mens du geleider dem gjennom kamp etter kamp, frem til den kjipe bossen Jinpachi. Vi har også alle de andre forventede elementene, som survival-, time attack- og arcade-modusene, om du ikke ønsker å surre med de pompøse bakgrunnshistoriene. Samtlige av disse er kjent, og vi skal ikke bruke spesielt mye tid på debatt rundt dem.

Tekken Dojo er imidlertid noe nytt, en liten modus som lar deg vandre mellom forskjellige dojoer og entre kamper. Strukturen er jo ikke så annerledes her enn i andre modi, det handler tross alt om å slåss, men du kjemper deg oppover rankingene og tjener godt med penger. Penger som du for eksempel kan bruke på å kjøpe nye klær til heltene dine. Fabelaktig.

Bortsett fra tradisjonell slåssing kan du også låse opp minispillene Gold Rush, Command Attack og Tekken Bowl.

Med andre ord er det temmelig mye å hente her for en spiller. De mange spillvariantene er underholdende og de fleste Tekken-elskerne vil kose seg med enda en mulighet til å mestre utvalgte karakterer.

Ikke på nett

Et savn er imidlertid en skikkelig onlinemodus. Slåssespill er tross alt sosiale, og med PSPens innebygde WLAN-muligheter ville det vært svært hyggelig å kunne utfordre venner på andre siden av kloden. Det er dessverre ingen støtte for det. Du kan slåss mot kompiser med PSP som befinner seg i nærheten, men det nærmeste du kommer å møte fremmede er å kunne laste ned deres “ghosts”, altså opptak av deres karakterer.

Men om du klarer deg uten en skikkelig onlinemodus, er spillet stappet med Tekken-kjærlighet. Det er bare å gi etter.

Og det ser så bra ut også. Namco beviser nok en gang hvor dyktige de er til å skvise de siste dråpene ut av Sonys maskinvare. Dark Ressurection står ikke tilbake for Tekken 5 på PS2, med sine fabelaktige animasjoner, detaljerte karakterer, og flotte brett. Her og der flimrer en tekstur, med spillet er likevel det klart flotteste du kan oppdrive på en PSP. Og enda bedre, lastetidene, denne akilleshælen til konsollen, er langt over godkjent i lengde.

Det er liten tvil om at Tekken-fanatikere kommer til å elske denne versjonen av slåssespillet. Imponerende teknisk, innholdsrik og solid gjennomført, dette er helt klart det beste fighteren til PSP, og et av de beste spillene til konsollen på en god stund. Vi liker det veldig godt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse