Slik så iTV ut da Steve Jobs presenterte den i 2006. Etter alt å dømme kommer den offisielt onsdag neste uke.

Annonse


Film, TV-boks og knøtte-iPod

LONDON (ITavisen): Apple-sjef Steve Jobs ga i kveld publikum en snikititt på det som kommer fras Apple framover, via storskjerm fra San Francisco. Og i London var europeisk presse benket for å bivåne avdukingen via storskjerm.

«iTV» som Apple foreløpig kaller den nye TV-boksen, lar deg se alt du har liggende på datamaskinen på TV-apparatet. Du kan også koble deg på nett og bruke iTV som iTunes-spiller med TV-en som brukergrensesnitt.

Kommer i Mac mini?

Boksen har nesten samme fasong som en Mini, men er bare halvparten så høy. Den vil ikke være tilgjengelig før i første kvartal 2007.

Det er ikke så vanskelig å tenke seg at det med tid og stunder vil bli lansert en Mac-Mini som har alt dette innebyd.

Annonse


ITV vil koste 299 dollar i USA, noe som vanligvis betyr at den vil koste rundt 3.000 kroner her i landet.

Film

I tillegg lanserte Jobs somm mange hadde spekulert i på forhånd en ny filmnedlastingstjeneste – iTunes Movie Store.

Filmene vil være tilgjengelig samme dag som DVD-en slippes. I første uka vil filmene koste 13 dollar – ellers 15 dollar. Eldre filmer vil koste 10 dollar.

I første omgang er 75 filmer tilgjengelige for kjøp, alle fra Disney, Pixar, Miramax og Touchstone, studioer som alle er eid av Disney.

Filmene leveres med surround-lyd i en oppløsning på 640×480 pixler, nesten DVD-kvalitet med andre ord.

Til å begynne med vil filmbutikken kun være tilgjengelig i USA, men Apple håper filmbutikken vil kunne lanseres internasjonalt i løpet av neste år.

iPod

Apple lanserte også en rekke nye ipods. Hele rekka ble oppdatert.

Den største iPod-en har nå 80 GB kapasitet og alle modellene har fått økt batteritid. Prisen på den rimeligste utgaven er senket til 2.490 kroner, mens den dyreste koster det samme som før, 3.190 kroner.

Nano-en er nå enda tynnere enn før og kommer i tre utgaver, 2, 4 og 8 GB.
I tillegg har den fått et aluminiums-skall som forhåpentlig ikke får så lett riper som den forrige modellen.

IPod-shuffle er også oppdatert. Spilleren som ikke er større enn et stort frimerke skal ifølge Apple være verdens minste. I tillegg har den en hyggelig prislapp, 700 kroner.

Sist, men ikke minst ble iTunes oppdatert til versjon 7.0. Og her snakker vi virkelig oppdatering. Den nye cover-visningen er rett og slett fenomenal. Alle som har en itunes-konto kan laste ned covere til hele musikkbiblioteket sitt via itunes, enten man har kjøpt musikken der eller ikke.