Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PASS PÅ: Det er ikke bare på nettet du risikerer å bli infosert med badware. Nå advarer sikkerhetsekspertene mot digitale kinesiske fotorammer. (Ill.: ITavisen/Per Ervland)

Samsung gir deg virus

Samsungs hjemmesider er blitt hacket, slik at nedlastinger fra siden gir deg en riktig ekkel trojansk hest med på kjøpet.

Det er relativt sjelden at hackere kompromitterer kjente sider. Langt vanligere er det at phishere setter opp falske sider som emulerer de ekte, som for eksempel eBay og PayPal, for å lure folk til å legge igjen sensitiv informasjon.

Logger tastetrykk i nettbanken

PC-brukere oppfordres derfor på det sterkeste til å bare oppsøke nettsteder de kjenner og stoler på. Derfor er det ekstra alvorlig når et kjent selskap som Samsung ikke makter å opprettholde sikkerheten på sine egne nettsider.

Sikkerhetsselskapet Websense har nå advart Samsung om at det på deres sider finnes nedlastbart innhold som inneholder en kamuflert trojansk hest. Denne forsøker så å deaktivere antivirusprogrammer, modifisere registernøkler, laste ned tilleggsfiler og logge tastetrykk når brukeren er inne på nettbanksider.

Venter flere angrep

Trojaneren er svært skadelig, men krever handling fra brukeren før den kan lastes ned. Websense tror folk blir lurt til nedlastingssiden der trojaneren finnes ved hjelp av e-poster og lynmeldingstjenester.

Andre sikkerhetseksperter har tidligere advart om at denne typen angrep vil bli langt vanligere i tiden som kommer, og man venter angrep fra nettsteder som tilsynelatende er trygge. Forbrukere bes om å være ekstra årvåkne.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: internett, samsung, virus