Annonse


«Greven» får PC-forbud

Det russiske nettstedet Burzum.org har fungert som organ for Vikernes på nettet. Her har det siden 19. august ligget ute en melding om at kontakten med Vikernes har vært svært vanskelig siden han ble flyttet fra Trondheim til Tromsø i juni.

– Brudd på ytringsfrihet

Vikernes ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for kirkebrann og overlagt drap. Han er kjent som selve frontfiguren for den internasjonalt kjente, norske bølgen av satan-rock. De seinere åra har han imidlertid endret livssyn fra satanisme til en form for norrøn filosofi som minner om nazisme.

Vikernes advokat Jon Chr. Elden vil nå ta opp saken for å få avklart om PC_nekten er ulovlig. Han mener at også innsatte har krav på ytringsfrihet, og at Norge kan lære mye av USA i så måte. Der får selv langtidsfanger i høyrisikofengsler ytre seg fritt i mediene.

Ingen anger på nettet

Det skal konkret være en tekst som Vikernes la ut med detaljer om drapet som har fått Kriminalomsorgen til å gå til PC-nekt. I denne teksten gir Vikernes uttrykk for at han slett ikke angrer på drapet på sin tidligere venn og senere rival «Eurnonymous».

Annonse


Vikernes prøvde høsten 2003 å rømme under en permisjon, men ble tatt etter å ha truet til seg en bil med våpen.

Kilde:
Aftenposten.no