zxcvzxdbvxcb

Annonse


MS hinter Vista-utsettelse

Torsdag åpnet Microsoft for at Windows Vista kan bli forsinket i Europa på grunn av EU-kommisjonens pålegg for å sikre den frie konkurransen.

– Microsoft ansvar å følge reglene

EU-kommisjonen reagerer skarpt på Microsofts uttalelser, og avviser at det vil være deres skyld dersom Vista blir forsinket i Europa.

– Det er ikke opp til EU-kommisjonen å gi Microsoft grønt lys før de slipper Vista på markedet. Det er opp til Microsoft å akseptere og leve opp til sitt ansvar som nesten-monopolist og å sørge for etterfølgelse av EU-kommisjonens regler, sier en talsmann for kommisjonen.

Lang konflikt med EU

Striden mellom EU-kommisjonen og Microsoft har strukket seg over lang tid. EU-kommisjonen mener Microsoft misbruker sin markedsposisjon til å skvise konkurrentene, og dette er blant annet årsaken til at Microsoft er tvunget til å selge Windows uten Windows Media Player i Europa.

Annonse


Tidligere i år måtte Microsoft godta en milliardbot fordi EU-kommisjonen mente selskapet hadde somlet med å offentliggjøre sin kildekode, slik at alle utviklere skal ha like muligheter til å utvikle Windows-applikasjoner.

Minner om -98

Flere EU-parlamentarikere advarer nå mot at europeiske selskaper kan bli hemmet i den internasjonale konkurransen dersom Windows Vista blir utsatt i Europa. Dette minner om kontroversene rundt Windows 98-lanseringen, da Microsoft fryktet at amerikanske firmaer ville bli skadelidende dersom Windows 98 ble utsatt som følge av et søksmål mot Microsoft fra det amerikanske justisdepartementet. Dette viste seg å ikke bli tilfelle.

Kilde:
News.com