Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HP spionerte på journalister

Konsernledelsen i Hewlett-Packard fossror for å komme seg unna en av de største skandalene i selskapets historie.

Panikken spredde seg i Hewlett-Packard da News.com publiserte en sak som tydeliggjorde at selskapet kunne ha en lekkasje i styrerommet. I dag ønsker nok styreformann Patricia Dunn at hun hadde tenkt seg om litt før hun beordret full etterforskning.

Spionerte på eget styre

Nå risikerer nemlig HP-toppene og etterforskerne de hyrte inn fengsel, etter at det er avslørt at de har brukt svindeltaktikker for å få utlevert telefonloggene til både journalister og selskapets egne styremedlemmer.

Idéen var antagelig å identifisere lekkasjen ved å se hvem som hadde ringt hvem. I USA som i resten av verden, er det imidlertid ikke greit å ringe teleselskapet og utgi seg for å være en annen for å få innblikk i deres private papirer.

Risikerer tiltale

I alt skal ni journalister ha blitt utsatt for spionasje, i tillegg til HPs egne styrerepresentanter. Blant journalistene skal være to skribenter fra News.com og én fra prestisjetunge The Wall Street Journal.

HP har innrømmet forholdet, men vil ikke navngi alle journalistene. Nå kan det vente tiltale for identitetstyveri og å skaffe seg ulovlig tilgang til datamateriale.

Kilder:
News.com
MSNBC
Mercury News

Stikkord: hp