MEGAPIKSLER: Hvilken kameratelefon er best?

Annonse


Nokia N73 mot Sony Ericsson K800i

Stikkord som bildestabilisator og autofokus viser at produsentene her har hatt fokus på kamerabiten. Disse to telefonene er da også de beste kameramobilene man har testet. Billedkvaliteten holder fint til utskrifter på 10×15 cm. Her står kvaliteten lite tilbake for vanlige kameraer med tilsvarende oppløsning. Skal man skrive ut i større formater, blir oppløsningen for dårlig.

I testøyemed ble det tatt svært mange bilder i forskjellige forhold og omgivelser. Utendørs kommer Nokia N73 klart best ut. Bildene har bedre kontrastgjengivelse, og virker derfor skarpere. Det kan også se ut til at kameraet har et innebygget polariserings-filter, da fargemetningen er langt høyere enn i SonyEricsson K800i.

SonyEricsson best innendørs

Innendørs med blits er imidlertid SonyEricsson den suverene vinner. Dette kameraet tar også bedre nærbilder og bilder i motlys.

Likevel blir det ikke bildekvaliteten som avgjør vinneren av testen. Når det gjelder ytelse, er SonyEricsson overlegen. Responstiden på kameraet er utrolig god, og BestPic-teknologien fremheves som et pluss.

Annonse


Vinner på stabilitet

Nokia har derimot noen problemer med driftssikkerheten. Flere ganger opplever man å måtte starte om dersom man vil ta flere bilder om gangen. I tillegg er responstiden noen tregere enn hos SonyEricsson.

Dermed blir SonyEricsson vinneren av kameratesten, til tross for at Nokia N73 jevnt over leverer de beste bildene.

Les hele testen og se bildene på DinSide