Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vardøger i e-posten

Nå er det kanskje bevist at du kan få forvarsler om både telefoner og e-post.

Den britiske forskeren Rupert Sheldrake ved Trinity College i Cambridge mener han har funnet bevis for at såkalte vardøger ? forvarsler om at folk sender e-post eller ringer ? faktisk er en realitet.

45 prosents treff

Han gjorde et forsøk der 63 telefonbrukere ble bedt om å oppgi navn og telefonnumre til fire slektinger og venner. Disse ble så oppringt i tilfeldig rekkefølge og bedt om å ringe forsøkspersonen. Denne skulle så gjette på forhånd hvem som ringte.

Til Sheldons store overraskelse ga forsøkspersonene riktig svar i 45 prosent av tilfellene. Det normale skule i følge tradisjonell sannsynlighetsregning være 25 prosent. Og sjansene for at resultatet skulle være tilfeldig skal i følge Sheldon være mikroskopiske 1000 milliarder til en.

Samme for e-post

Sheldon testet også 50 e-postbrukere på samme måte. Her ble forsøkspersonene spurt om å navngi personen som sendte dem mail før e-posten landet på serveren. Resultatet ble oppsiktsvekkende det samme som i telefonforsøket.

Resultatene ble nylig presentert for den ærverdige forskningsorganisasjonen British Association for the Advancement of Science. Men skepsisen er der ? ikke minst fordi bare et fåtall av forsøkspersonene ble filmet da de avga svarene.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: internett