Hopp til navigasjon Hopp til innhold
BIBLIOFIL: Google Norge lanserer boksøk på norsk.

Google vil avlytte stua di

Google jobber med et verktøy for å avlytte stua di gjennom PC-mikrofonen. Målet er å gi deg skreddersydde annonser etter hva du ser på TV.

I disse dager med digitale videoopptagere og stadig mer mediebevisste forbrukere, ser det ikke ut til å være grenser for oppfinnsomheten mos annonseformidlerne.

Kartlegger TV-vaner

Målet er å finne metoden som skreddersyr relevante annonser slik at annonsørene når ut med sitt produkt til riktig kjøpergruppe.

Metoden som brukes er at Google avlytter stua di ved hjelp av PC-mikrofonen for å finne ut hvilke TV-programmer du ser på. Denne informasjonen vil brukes til å gi deg skreddersydde annonser når du surfer på nettet.

Tilbake til 1984

Når mikrofonen plukker opp lyd, vil PC-en lagre fem sekunder lange lydsnutter. Deretter vil alt annet enn TV-lyden filtreres bort, og dette vil bli sendt inn til Google. Der vil femsekunders-snutten bli kjørt opp mot et lydgjenkjenningsprogram som har referanselyden til aktuelle TV-programmer.

Interesseorganisasjoner som ivaretar privatlivets fred på nettet har allerede ropt varsko for teknologien, til tross for at den fortsatt er på eksperimentstadiet. Google avfeier bekymringene med at alt annet enn TV-lyden blir filtrert bort fra opptakene før de havner hos dem.

Likevel tvinger dette fram et annet spørsmål: Hva skal Google tilby brukerne for at de skal la seg avlytte i sine egne hjem? En virtuell tidsreise til 1984?

Kilde:
Technology Review

Stikkord: internett