Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PÅ CATWALKEN: Nokia 7390 er en 3G-telefon for de motebevisste. (Ill.: Nokia)

Nye motemobiler fra Nokia

Nå kommer 3G-telefonen for den motebevisste: Nokia slipper tre nye modeller i sin L’amour-serie og en oppfølger til bestselgeren Nokia 8800.

Nokias L’amour-serie har aldri vært kjent for gode spesifikasjoner. Snarere har det vært snakk om relativt enkle telefoner i fancy innpakning. Likevel har salget gått forrykende.

– Oser maskulinitet

Nå slipper Nokia en 3G-telefon som virkelig frir til damene. Uten at de endelige spesifikasjonene er helt klare, lover Nokia tre megapiksel kamera og direkteknapp for musikkspiller, i tillegg til høyhastighets WCDMA-tilknytning.

3G-telefonen Nokia 7390 kommer i to fargekombinasjoner: Bronze Black, som ifølge Nokia speiler atmosfæren i sigarsalonger og eikepanelte kontorer, og formelig oser maskulinitet. Powder Pink har en keramikk-lignende overflate, og en fargepalett man for tiden ser mye av på mote- og møbelmesser.

Rosa ansiktsløftning

De to rimeligere telefonene i L’amour-serien, Nokia 7373 og Nokia 7360 har først og fremst fått en ansiktsløftning i form av at de nå også kommer i fargekombinasjonen rosa og off-white. Nokia viderefører designet de kaller noveau-ethnic på de nye telefonene. Nokia 7373 kommer med tilbehør som design-headset, mobilsmykke og egen bæreveske.

Nokia 8800 Sirocco er videreføringen av bestselgeren 8800. I stedet for Finish i rustfritt stål, skal fargene nå minne om dag og natt i ørkenen. Telefonen kommer i en mørk og en lys utgave. Glasset har safirbelegg for å gjøre det hundre prosent ripefritt, mens chassiset fortsatt er i rustfritt stål. Nokia skal også ha tatt grep for å bedre batterikapasiteten, som har blitt sterkt kritisert i den tidligere 8800-modellen.

Brian Eno lager ørkensteming

Nokia 8800 har spesialkomponerte ringetoner og musikk av Brian Eno for virkelig å understreke ørkenstemningen. Integrert i telefonen er et to megapiksel kamera.

Nokia 8800 Sirocco ligger i det øvre prissjiktet med en veiledende pris på ca. 8000 kr uten subsidier. Nokia 7390 vil koste i underkant av 4000 kr, mens 7373 og 7360 vil koste henholdsvis 2800 og 1600 kr uten subsidier.

Stikkord: Mobil, nokia