Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LISENSKONFLIKT:SanDisk skal ikke ha betalt avgift for bruk av MP3-teknologien i sine Sansa-spillere. (Ill.: SanDisk)

IFA-razzia mot SanDisk

Tysk politi har raidet SanDisks stand på IFA-messen etter påstander om at selskapet ikke har betalt for å bruke MP3-teknologien.

SanDisk seiler opp til å bli en av de store utfordrerne til Apple iPod med sine flash-baserte MP3-spillere. Nå kan det imidlertid være alvorlige skjær i sjøen.

IFA-stand raidet

Mandag ble SanDisks stand på IFA-messen i Berlin raidet av politiet og tømt for MP3-spillere etter at et italiensk patentselskap fikk medhold i en stevning mot selskapet.

Bakgrunnen skal være at SanDisk ikke har betalt lisenspenger for bruk av MP3-teknologien. Disse tilfaller utviklerne som sitter med rettighetene til MP3-formatet.

– Gir konkurransefordel til SanDisk

Italienske Sisvel beskytter patenter for sine oppdragsgivere. Nå må SanDisk belage seg på å møte dem i en tysk domstol. En talsmann for Sisvel mener SanDisk er i utakt med de drøyt 600 konkurrerende produsentene av MP3-avspillere i markedet.

Sisvel er oppgitt over at de ikke kommer noen vei med SanDisk, og frykter at selskapet vil få en urettferdig konkurransefordel dersom de slipper å betale MP3-avgift mens konkurrentene følger reglene.

– Vi bruker ikke MP3

Sandisk hevder på sin side at de bruker et helt annet system enn MP3 for å komprimere lydfiler, og at dette vil bli belyst i den kommende rettssaken.

Kilde:
BBC

Stikkord: mp3