GIR SEG: Industrigiganten Foxconn, som blant annet produserer iPod, dropper søksmålet mot to kinesiske journalister.

Annonse


iPod-produsent trekker søksmål

iPod-produsent Foxconn gjør nå full retrett i saken mot to journalister fra China Business News. Gigafabrikken hadde i utgangspunktet saksøkt de to journalistene for flere titalls millioner kroner etter at en artikkel avslørte svært dårlige arbeidsforhold for de ansatte på iPod-fabrikken.

Press fra Apple?

Journalisten og redaktøren i Shanghai Business News fikk Foxconn på nakken etter at de avslørte at gigantfabrikken med 200 000 ansatte, som blant annet produserer iPods, lot de ansatte jobbe ureglementert lange dager samtidig som de betalte luselønn.

Foxconn saksøkte først journalistene for et astronomisk beløp, i tillegg til at de frøs bankkontoene deres. Etter press fra blant annet Apple ble erstatningskravet senket og journalistenes midler frigitt.

Rørende enige

No skal Foxconn og China Business News ha kommet til et forlik. I en felles pressemelding ber partene hverandre om unnskyldning for ubehagelighetene i forbindelse med avisartikkelen. Foxconn innrømmer også at media har rett til å gå industrien etter i sømmene, mens China Business News gir honnør for Foxconns bidrag til Kinas økonomiske utvikling og konkurransedyktighet.

Annonse


Kilde:
The inquirer