GREPA DAME: Shirley Greening-Jackson likte ikke å få høre at hun var for gammel til å få internett (bildet er en illustrasjon).

Annonse


For gammel for internett

75 år gamle Shirley Greening-Jackson har søkt visum til Russland og vært på toppen av den kinesiske mur etter at hun ble pensjonist. Men bredbånd – det får hun ikke.

Aktiv pensjonist

Dette var beskjeden Fru Greening-Jackson fikk da hun besøkte kjeden Carphone Warehouse, en av de største britiske kjedene for mobil- og datakommunikasjon. Hos Carphone Warehouse får nemlig ikke personer over 70 år lov til å kjøpe bredbåndsabonnement.

Fru Greening-Jackson fikk beskjed om at hun kunne få bredbånd-? dersom hun fikk med seg et yngre familiemedlem som kunne forklare det som sto med liten skrift i kontrakten.

– Ren diskriminering

Fru Greening-Jackson arbeider i flere veldedige organisasjoner, og er en aktiv pensjonist. Hun fnyser av kjedens praksis, som skal skyldes at eldre kunder har klaget etter å ha blitt påprakket tjenester de ikke ønsket.

Annonse


– Denne kontrakten er ikke komplisert i det hele tatt. Den er helt grunnleggende. Dette er ren aldersdiskriminering, sier hun til The Daily Mail.

Telenor: – Uaktuelt

Informasjonssjef for privatmarkedet i Telenor, Atle Lessum, avviser at noe lignende er aktuelt i Norge – snarere tvert imot.

– Jeg kan bekrefte at dette aldri har vært eller vil bli aktuelt i Norge, sier Lessum til ITavisen.

Legger til rette

Lessum påpeker at Telenor har vært en pådriver for å få eldre på nett, med egne seniorpakker og seniorsurf-kurs. Telenor har også temakvelder for eldre som ønsker å lære mer om mobilbruk.

– Seniorene utgjør en stor del av befolkningen, og er en viktig kundegruppe for oss. Vi strekker oss langt for å legge til rette for dem. Samtidig ser vi at kompetansen og interessen for teknologi er langt større hos dagens seniorer enn for eksempel for 30 år siden, sier Lessum til ITavisen.