Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs YP-K5 er en epennende nyskapsning med integrerte høyttalere.

Samsung med iTunes-konkurrent

Samsung planlegger en egen musikktjeneste direkte integrert med selskapets egne MP3-spillere.

Elektronikkprodusenten Samsung har annonsert at de vil benytte seg av New York-baserte MusicNet til å etablere sin egen musikktjeneste basert på iTunes/iPod-modellen. MusicNet leverer allerede tjenester til musikkbutikker som Urge, Yahoo Music, Ctrax og MusicGremlin.

Zune skaper usikkerhet

Samsung er den siste i rekken av iPod-konkurrenter som har annonsert at de vil åpne en egen musikktjeneste i konkurranse med Apples iTunes. Den direkte bakenforliggende årsaken skal være usikkerhet rundt PlaysForSure-samarbeidet etter at Microsoft tidligere i år annonserte at de vil slippe sin egen MP3-spiller, Zune.

Dermed går stadig flere iPod-konkurrenter bort fra konseptet med én felles plattform som fungerer på en rekke forskjellige spillere. Hittil har Apples konsept med total integrasjon i alle ledd vist seg umulig å slå, så nå velger selskaper som Samsung, Nokia og SonyEricsson å følge etter.

Nyskapende spiller fra Samsung

Samsungs rålekre YP-K5 med integrerte høyttalere vil være blant de nye Samsung-spillerne som vil ha støtte for den nye tjenesten.

YP-K5 er blitt en av de mest omtalte produktslippene i kategorien multimediespillere etter at de første produktbildene lekket ut. Kritikkene har også vært positive. Kan det være at noen endelig har kommet opp med noe som er så renskåret og lekkert at det kan slå iPod på design?

Kilde:
News.com

Stikkord: itunes, mp3, nedlasting, zune