Gratis OpenOffice Premium

<b>NY OPENOFFICE:</b>Mer ClipArt er en av nyhetene i OpenOffice Premium.

OpenOffice-programpakken blir stadig mer populær blant de som ønsker seg et alternativ til Microsoft Office.

Gratis Premium-pakke

Utviklingen har vært svært positiv siden Sun kjøpte multiplattform-programvaren StarOffice og åpnet kildekoden. Nå har en gruppe OpenSource-entusiaster sluppet en Premium-utgave av OpenOffice.

Ideen med Premium-pakken er ikke, som man kanskje skulle tro, at den koster penger, men at den skal få OpenOffice til å ligne mer på kommersielle Office-pakker fra for eksempel Microsoft eller Corel. Disse kommer alle med ClipArt, fonter og maler i bøtter og spann.

Annonse

Forbedringer i Write

Dersom du ikke lar deg skremme av en litt omstendelig nedlastingsprosess og det faktum at programvaren tar dobbelt så mye diskplass og krever langt mer minne å kjøre enn Microsofts Word, kan du jo laste ned og teste selv.

Ifølge de første tilbakemeldingene er det Write-delen av OpenOffice som har gjennomgått den største ansiktsløftningen i Premium-versjonen av OpenOffice. Denne skal nå være til forveksling lik Microsoft Word, og åpner de aller fleste Word-dokumenter uten problemer.

Svakt regneark

Regnearket Calc er langt svakere. Det har problemer med å importere eksisterende dokumenter, og mangler mye av funksjonaliteten i Excel. Presentasjonsprogrammet Impress har de grunnleggende funksjonene i PowerPoint, mens databasen Base er den nyeste og svakeste applikasjonen i bunken.

I og med at OpenOffice er et OpenSource-prosjekt, kommer mange av disse svakhetene til å bli utbedret fortløpende. Imidlertid vil det i overskuelig fremtid fortsatt være behov OpenOffice ikke dekker. For brukere som hovedsakelig jobber med tekstbehandling, er imidlertid OpenOffice allerede et svært godt (og billig) alternativ til Microsoft Word.

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Annonse