Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Full HD på 102 tommer

IFA-rapport: Samsung er det nye Sony. Det viser til til fulle under årets IFA-messe i Berlin. Selskapet byr på pallevis av nye, innovative produkter.

BERLIN (ITavisen.no)Det koreanske storselskapet har utvilsomt messens flotteste stand. Eller rettere sagt: En hel hall fylt av den lekreste, nyeste og mest innovative teknologien de har å by på. Sobert drapert i hvitt, med diskrete tyske vertinner som svarer kvalifisert på spørsmål.

Se video fra Samsung-standen (Windows Media)

Flere Samsung-bilder

Helt i front

Det hele minner sterkt om Sony, som denne gangen har valgt å utebli. De er riktignok representert med Sony Ericsson og Blu-ray-gruppa, men det er også alt.

Det er lenge siden Samsung var Sonys fattige fetter i nabolandet Korea. Nå er selskapet helt i front når det gjelder forbrukerelektronikk. Det mest iøynefallende er en 102 tommers plasma-TV som viser «Charlie og sjokoladefabrikken» på Blu-ray. Det ser helt fortreffelig ut, med en oppløsning og et fargeregister som for kort tid siden ikke var mulig med et så stort skjermformat.

82 tommers LCD

I motsetning til for eksempel Sony beholder Samsung plasmasystemet, selv om dette fortsatt har en del utfordringer når det gjelder innbrenning, strømforbruk og langtidsholdbarhet. Det har blitt bedre, ja. Men de fleste tror nå at LCD-TVer vil erobre også de største skjermene.

Samsungs største LCD er på 82 tommer, og det er plent umulig å se forskjell på den og den tilsvarende plasma-modellen. Det viser hvor langt LCD har kommet. Det vil ikke overraske oss om Samsung neste år kan presentere en LCD på 102 tommer.

Kamera med trådløs linse

Hvis du liker å lage filmene dine selv, har Samsung kameraer i alle størrelser og prisklasser. Et av de aller minste er VP-X220WL med 800 kilopiksel CCD-brikke, MPEG-4 lagringsformat og 2 GB intern lagringsplass.

Kameraet er verken alene om å være i brystlommestørrelse. Men en ekstern trådløs linse har vi ikke sett før. Dermed kan du stå på god avstand og filme noe som foregår rundt hjørnet. Nesten litt James Bondsk, med muligheter for hobbyspionene blant oss.

Plag naboen med MP3

MP3-spilllere med høyttalerere synes å være en trend. Samsung er blant de mange som kommer med slike modeller. Lyden er fæl og fislete, og vi grøsser ved tanken på å sitte i en t-banevogn der alle spiller sitt. Men de blide Samsung-damene sier at folk gjerne vil at venner skal få høre musikken deres, og at det er så uhygienisk å stappe inn andre folks øreplugger.

Den før omtalte høyttalermodellen YP-K5 er i hvert fall en utrolig lekker liten sak. Ikke minst viser både brukergrensesnitt og design at det er flere enn Apple som kan lage musikkdingser. Søkehjulet kan de ikke bruke uten å få Apple på nakken. I stedet har de lekre, lysende pekefelter som enkelt manøvrerer gjennom låtene. Et typisk «må ha»-dings, som så mye her nede i den tyske hovedstaden.

Stikkord: lydogbilde