firefox_logo

Annonse


Firefox 2 snart klar

Mozilla har sluppet Firefox 2.0 Beta 2.

Den første betautgaven av Firefox 2 kom allerede i begynnelsen av juli og oppfølgeren er litt forsinket.

Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Hastigheten er betraktelig forbedret i beta 2 og browseren har mye nytt å by på.

Bedre faner

Det første man legger merke til er at brukergrensesnittet har en bedre finish enn før. Men en virkelig snedig funksjon er et innebygd phishing-filter. Surfer man innom en side som kan være skummel får man nå en advarsel og et tilbud om å gå tilbake til startsiden.

Annonse


Søkemulighetene er forbedret – når man begynner å skrive i søkefeltet dukker det opp forslag til søkeutrykk.

En funksjon mange vil sette pris på er at lenker åpnes i en ny fane i stedet for i et nytt vindu. I tillegg har hver fane endelig fått sitt eget lukkekryss. Og skulle man lukke en fane ved et uhell kan man gå til history-menyen for en liste over nylig lukkede faner.

Gjenoppretting

Hvis browseren skulle krasje er det nå mulig å gjenopprette den forrige sesjonen. Vinduer, faner, nedlastinger og utfylte tekstbokser kommer tilbake som om ingenting var skjedd.

Firefox 2.0 kan også by på innebygget stavekontroll og et helt nytt system for styring av plugins og tillegg. Dessverre er mange plugins fra 1.x-generasjonen ikke kompatibel med 2.0. Foreløpig.

Den endelige versjonen av Firefox 2.0 skal etter planen lanseres tirsdag 26. september, melder DailyTech.

Firefox er lastet ned vel 200 millioner ganger siden den første versjonen ble lansert 9. november 2004. Markedsandelen på verdensbasis ligger i dag på rundt 13 prosent. I USA har Firefox om lag 16 prosent av markedet.