Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Artige YouTube-fakta

Hvor mye plass tar YouTube-videoene? En amerikansk journalist har undersøkt saken.

Vi elsker YouTube. Du elsker YouTube. Verden elsker YouTube. I alle fall innen båndbredden tar slutt og hele greia kollapser og sivilisasjonen slik vi kjenner den raser sammen.

Lee Gomes fra Wall Street Journal har nylig undersøkt litt under huden på tjenesten, som tross alt fremdeles er gratis og brukervennlig. Og noen av faktaene han gravde frem er forbløffende.

Terabyte på terabyte

For eksempel er det totale antallet videoer som er tilgjengelig på YouTube i dag over 6.1 millioner. Og tallet har vokst med hele 20% i løpet av bare den siste måneden. Disse videoene tar visstnok rundt 45 TB med lagringsplass (tilsvarende 5.000 hjemmedatamaskiner, i følge forfatteren). Båndbredden som kreves til å drive dette koster flere millioner dollar i måneden.

70% av de registrerte brukerne av YouTube er amerikanere, og halvparten er visstnok under 20 år gamle. Hvilket forklarer at de mest populære søkeordene er «dance», «love», «music» og «girl». Vi skal derimot ikke si hva vi pleier å søke på.

En jente bosatt i California skal være den mest aktive opplasteren, med rundt 2.000 videoer på tjenesten. De fleste involverer koreansk popmusikk.

Og til slutt – tiden verden har tilbrakt med YouTube siden oppstarten tilsvarer intet mindre enn 9.305 år. Få dere et liv!

Les hele artikkelen her!

Stikkord: lydogbilde