Hopp til navigasjon Hopp til innhold
EKSPERTER: Slik forestiller Microsoft seg at vanlige brukere som svarer ser ut... (Ill.: Foto: Microsoft)

Spør Microsoft om alt

Nå kan du få svar på alt du lurer på gjennom Microsoft. Windows Live QnA er Microsofts svar på Yahoo Answers og Answerbag.

Spørretjenesten har vært oppe en stund, men bare for inviterte brukere. Nå åpner Microsoft for alle som ønsker svar på alt fra hva som skal gjøres for å åpne tette rør på badet til hvilken DVD-brenner som er best.

Frist på fire dager

Etter at et spørsmål er stilt, har det frivillige ekspertpanelet (det vil si brukerne selv) fire dager på seg til å svare på spørsmålet. Hvert av svarene blir rangert av brukerne, slik at det svaret de fleste mener er mest relevant havner øverst.

Microsoft har utviklet et sinnrikt kategoriseringssystem som skal gjøre det enklere å finne fram til de emnene man ønsker opplysninger om. Tjenesten er en del av deres Windows Live-pakke, som blant annet omfatter den siste utgaven av Messenger.

Velkommen etter

QnA er på ingen måte alene på spørre-markedet. Tidligere i år åpnet portalen/søkemotoren Yahoo sin Yahoo Answers. I tillegg finnes den uavhengige spørretjenesten Answerbag.

Flere bransjenettsteder og nettbutikker har også opprettet lignende tjenester for sine produkter.

Microsofts QnA finner du HER

Stikkord: internett