Hopp til navigasjon Hopp til innhold
bilde

Samsung slanker seg

Den populære mobilprodusenten viste nettopp sine slankeste modeller. Sjekk detaljene her!

Racet for å lage den slankeste og letteste mobiltelefonen er godt i gang. Samsung er en av produsentene som spesielt har utmerket seg innen dette feltet.

Og nå tar de det enda lenger. På en pressekonferanse tidligere i dag fikk vi kjenne på de slankeste mobilene noensinne, som fra nå av går under betegnelsen Ultra.

Det var tre telefoner som ble lansert i første omgang. De heter X820, D830 og D900.

X820 er den absolutt slankeste av dem, med en tykkelse på kun 6.9 mm. Det er ellers en telefon som kan by på to megapiksler kamera, og har en TV/stereo-utgang som gjør det mulig å vise bilder direkte på TV, eller spille av musikk på anlegget.

Videre byr telefonen på en fin skjerm på 1.9 tommer, og støtter teknologier som EDGE, Bluetooth, og har 80 MB minne.

Vekten er på minimale 66 gram. Telefonen kommer i september, med en veiledende pris på 2.700 kroner.

Alle former og formater

D830 er litt tykkere, med 9.9 mm. Det er en foldbar klapptelefon, med en funksjonalitet ikke ulik X820. To megapiksels kamera, EDGE, USB, Bluetooth og TV/stereo-utgang er på plass, dessuten har telefonen 80 MB minne og plass til minnekort. Skjermen er 2.3 tommer stor, og en OLED-skjerm på utsiden.

Denne modellen dukker opp i desember, og skal koste rundt 3.400 kroner.

bilde-3

D900 er tjukkasen blant de slanke telefonene – altså 12.9 mm tykk. Fremdeles knapt merkbart med andre ord. Det er en skyvemodell, og den mest velutstyrte.

Her er det plass til tre megapikselskamera, med autofokus og makro. Skjermen er 2.1 tommer stor, det er plass til minnekort, støtte for Bluetooth, EGDE, USB 2.0, TV/stereo-utgang, og det meste av funksjonalitet ellers.

D830

Forventet lansering er i september, til en pris på ca. 4.100 kroner.

Bedre menyer

Samsung lanserer i samme slengen også nye menyelementer som er tilpasset denne Ultra-serien med telefoner. uMenu, uGo og uTrack heter de, og innebærer ny menystruktur, dynamisk bakgrunnsbilde på hovedskjermen og en sikkerhetsløsning som sender en SMS til to forhåndsdefinerte nummere i tilfellet et fremmed SIM-kort settes inn. Hvis telefonen blir stjålet, altså.

Vi kommer tilbake med tester av telefonene så fort det er mulig.

Stikkord: Mobil