Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LEKKER: Blir du noengang eier av en Mago Smartphone, vil du helt sikkert ikke at den skal bli stjålet. (Ill.: tancher.com)

Mobiler får tyverialarm

En telefon som skriker etter å bli funnet? Britiske Synchronica lanserer nå en tjeneste som skal beskytte mot konsekvensene av mobiltyveri.

I takt med at flere og flere oppdager mulighetene som ligger i smarttelefoner, øker også problemene når disse blir borte.

Mobilen sier fra hvor den er

De aller fleste smarttelefonbrukere oppbevarer potensielt sårbare data på sine mobiltelefoner. Dette kan føre til store problemer dersom disse blir stjålet. Dette vil britiske Synchronica gjøre noe med.

Med Synchronicas Mobile Manager kan eiere av Windows-telefoner kan du ved hjelp av fjernstyring låse eller slette data på en stjålet smarttelefon. I tillegg kan du få telefonen til å gi fra seg en høy, langtrukken tone som forteller hvor den er.

Data på avveie

Ifølge undersøkelser bruker vi i gjennomsnitt 30 sekunder på å oppdage at mobiltelefonen er stjålet, sammenlignet med én time for veske eller lommebok. Med mobile manager kan man derfor få telefonen til å si fra før tyven har forsvunnet ut av lokalet.

Smarttelefoner og PDA-er trenger ikke å bli stjålet for at data skal komme på avveie. Ingeniører ved amerikanske Trust Digital klarte nylig å få frem 24 000 sider med slettede data fra ni smarttelefoner, ved å bruke samme søketeknikk som man ofte bruker på slettede harddisker.

Støtte for Symbian kommer

Foreløpig selger Synchronica sitt produkt til firmaer og teleoperatører. Mobile manager er kompatibelt med Windows Mobile 2003, Pocket PC Phone Edition, og Windows Mobile 5. Støtte for Symbian skal være underveis.

Kilde:
News.com

Stikkord: Mobil