Hopp til navigasjon Hopp til innhold
wmDRMcracketHØYDE

Windows Media DRM cracket

Et nytt program fjerner all kopibeskyttelse i Windows Media 10 og 11-filer. Det betyr at siste skanse i DRM-krigen er falt – etter at kopisikringene i iTunes, DVD og CD er cracket.

Det finnes flere metoder for å kvitte seg med kopibeskyttelsen på filer kjøpt på iTunes Music Store, og nå står Windows Media DRM for tur.

Programmet, som kalles «FairUse4WM» (Fair Use for Windows Media), skal være enkelt å installere og bruke.

Programmet krever at du har filer på PC-en som er kjøpt hos en av de mange musikkbutikkene på nett som selger kopibeskyttede WMA-filer.

Når programmet er installert finner det fram til en av krypteringsnøklene som Media Player har installert på PC-en. Når nøkkelen er funnet fjerner FairUse4WM alle spor av kryptering på .WMA-filene.

Alle plattformer

De konverterte filene kan deretter spilles av på alle spillere som støtter WMA-formatet, uavhengig av om spilleren støtter WMA DRM.

Ifølge brukerrapportene fungerer det aldeles utmerket. I tester utført av Arstechnica ble filene avspilt uten problemer på en Mac med Flip4Mac installert.

Er filene først konvertert kan de altså spilles av på alle plattformer uten restriktsjoner. Restriksjonene på filene fjernes uten kvalitetstap.

Filene kan også konverteres til mp3 eller aac slik at de kan spilles på iPod, men lydmessig blir neppe dette det helt store.

Programmet fungerer ikke med krypterte Windows Media Video-filer og ikke på Windows Media 9-filer.

Problemer for Napster

FairUse4WM kan skape enorme problemer for abonnementsbaserte musikkbutikker på nett som Napster og Yahoo Music Unlimited.

Forrretningsmodellen til disse nettstedene er at man har tilgang på all musikk så lenge man betaler månedsavgiften. Når man slutter å betale kan man ikke lenger spille filene.

Dette «problemet» løser FairUse4WM bokstavelig talt med et museklikk eller to.

Microsoft har foreløpig ikke gjort noe med saken, men det kommer nok en «oppdatering» til Windows Media Player etter hvert.

Ifølge Engadget er en slik oppdatering allerede på vei.

Et eventuelt søksmål mot de som har laget programmet vil heller ikke overraske noen.

Microsoft sier i følge BBC at de nå jobber med å tette hullet.

Stikkord: fildeling, lydogbilde, mp3