Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Toshiba skal lage Zune

Japanske Toshiba skal lage Microsofts svar på iPod.

Toshiba har levert inn en søknad til amerikanske myndigheter om å få lage spilleren. I beskrivelsen som følger søknaden går det fram at spilleren vil ha tretommers skjerm og 30 GB harddisk. Dette samsvarer godt med de ryktene som har gått på forhånd.

Flere sentrale personer innen både elektronikkindustrien og underholdningsbransjen har nå fått se spilleren, og mye tyder på at designet vil bli nokså lik de fantombildene som har florert på nettet. Den seriøse næringslivsavisen Wall Street Journal har publisert et bilde som de hevder er ekte.

Holder tett

Microsoft holder foreløpig tett om spilleren, men sier at de vil røpe mer i løpet av et par-tre uker. De har uansett ikke så mye tid på seg, for den nye dingsen skal etter planen lanseres i god tid føpr julesalget starter.

Microsofts ess i ermet i forhold til erkekonkurrenten fra Apple er trådløs nedlasting av musikk og filmer via WiFi. Kritiske røster har hevdet at dette vil ta alt for mye batterikapasitet.

Det hører med til historien at Toshiba også produserer harddisker til iPod…

Stikkord: lydogbilde, mp3