Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google tar opp konkurransen med Microsoft Office.

Google med Office-pakke

Google lar nå bedrifter og organisasjoner sende e-post fra sitt eget domene ved hjelp av Gmail. Dermed trer selskapet virkelig frem som en konkurrent til Microsoft.

Google tilbyr nå Google Apps for your Domain, eller fritt oversatt Google-applikasjoner til ditt domene. Med dette menes at du kan bruke Gmail som e-postprogram selv om du for eksempel bruker e-postadresser med domenet itavisen.no.

Betalversjon kommer til jul

I tillegg til Gmail får bedrifter tilgang til Googles nettbaserte kalender, lynmeldingstjeneste og Page Creator, Googles eget hjemmesideverktøy.

Bedriftens IT-avdeling kan gjøre små justeringer, men i det store og hele vil Google-applikasjonene fremstå slik de gjør for sluttbrukere i dag. Per i dag er applikasjonene gratis mot at de viser tekstreklame fra Google Ads. Innen utgangen av året satser Google på å ha en betalversjon ute. Denne vil ha noe support, og antagelig være reklamefri.

Truer Microsofts melkeku

Slik det fremstår i dag er Google Apps først og fremst en konkurrent for Microsofts Outlook og Exchange. Imidlertid har selskapet akkurat lansert sitt eget nettbaserte tekstbehandlingsprogram. Regneark finnes også i porteføljen.

Dermed er det ikke så vanskelig å se hvor Google vil i forhold til Microsofts melkeku Office. Ifølge Google er Google Apps blitt godt motatt hos testbedriftene. Mange bruker i dag Gmail alene eller i kombinasjon med Outlook.

Kilde:
SeattlePI

Stikkord: internett, windows