Google tar opp konkurransen med Microsoft Office.

Annonse


Google med Office-pakke

Google tilbyr nå Google Apps for your Domain, eller fritt oversatt Google-applikasjoner til ditt domene. Med dette menes at du kan bruke Gmail som e-postprogram selv om du for eksempel bruker e-postadresser med domenet itavisen.no.

Betalversjon kommer til jul

I tillegg til Gmail får bedrifter tilgang til Googles nettbaserte kalender, lynmeldingstjeneste og Page Creator, Googles eget hjemmesideverktøy.

Bedriftens IT-avdeling kan gjøre små justeringer, men i det store og hele vil Google-applikasjonene fremstå slik de gjør for sluttbrukere i dag. Per i dag er applikasjonene gratis mot at de viser tekstreklame fra Google Ads. Innen utgangen av året satser Google på å ha en betalversjon ute. Denne vil ha noe support, og antagelig være reklamefri.

Truer Microsofts melkeku

Slik det fremstår i dag er Google Apps først og fremst en konkurrent for Microsofts Outlook og Exchange. Imidlertid har selskapet akkurat lansert sitt eget nettbaserte tekstbehandlingsprogram. Regneark finnes også i porteføljen.

Annonse


Dermed er det ikke så vanskelig å se hvor Google vil i forhold til Microsofts melkeku Office. Ifølge Google er Google Apps blitt godt motatt hos testbedriftene. Mange bruker i dag Gmail alene eller i kombinasjon med Outlook.

Kilde:
SeattlePI

Annonse