Hopp til navigasjon Hopp til innhold
AllPeers tilbyr anonym fildeling i Firefox.

Anonym fildeling i Firefox

AllPeers slapp torsdag en tilleggsfunksjon til Firefox som gir anonym fildeling ved hjelp av BitTorrent.

AllPeers slapp torsdag betaversjonen av det de kaller den mest ambisiøse tilleggsfunksjonen til Firefox så langt.

Med AllPeers kan du dele filer med familie og venner fullstendig anonymt. Løsningen er kompatibel med Windows, OS X og Linux.

Ingen sentraliserte servere

AllPeers-løsningen bruker BitTorrent i kombinasjon med såkalte darknet. I og med at du må kjenne identiteten på vedkommende du deler filer med, finnes det heller ingen sentraliserte søkemotorer eller servere. Dermed blir overføringene umulige å spore.

Det er neppe grunn til å tro at den nye løsningen blir godt motatt fra film- og platebransjen. Bransjeorganisasjonene RIAA og MPIAA har brukt mesteparten av det siste året på målrettede angrep på fildelingstjenester. Uten sentrale servere vil dette bli nærmest umulig.

– Vedlegg er sååå 2005!

AllPeers understreker at deres tjeneste kun er ment for privat fildeling mellom familie og venner. Betaversjonen mangler støtte for chat, kommentarer, tagging og støtte for eksterne torrents. Alt dette vil komme i den endelige versjonen.

– Jeg bruker AllPeers hver dag og har helt sluttet med vedlegg. Det er sååå 2005, skriver AllPeers-sjef Cedric Maloux i en blogg.

Her kan du få en virtuell demonstrasjon av AllPeers.

Kilde:
Beta News

Stikkord: fildeling, internett