Verdensveven kan virke skremmende på mange. Også kinesiske myndigheter.

Annonse


Hjelp for nettavhengige kinesere

Bruken av internett og online gaming har eksplodert i Kina de siste årene. Rundt regnet 14 millioner mennesker er aktive internett-brukere, og for noen kommer bruken helt ut av kontroll.

– Et stort samfunnsproblem

Myndighetene ser på internett-eksplosjonen som et stort samfunnsproblem, og har nå åpnet et eget tilbud for internett-avhengige ungdommer i Shanghai.

Halvveishuset har plass til fire tenåringer på overnattingsbesøk, og har som mål å bygge bro over generasjonskløften mellom barn og foreldre. Sosialarbeiderne understreker at ingen blir tvunget til å komme dit, men at de i stedet rekrutterer brukere på nærliggende internett-kaféer nattestid.

Vil begrense online gaming

Dette tilbudet er det siste i en rekke tiltak fra kinesiske myndigheter med sikte på å begrense overdreven nett-spilling. Man har tidligere innført en maksimal spilletid på fire timer daglig, og innført harde bøter for eiere av internett-kaféer som slipper inn mindreårige.

Annonse


Institusjonen i Shanghai er den første i fastlands-Kina, basert på en lignende instisusjon i Hong Kong. De kan allerede fortelle en suksesshistorie – om 17 år gamle Chen Jiafeng som ble gjenforent med sin familie etter at psykologer hadde gjort sitt for å bedre forståelsen mellom dem.

Kilde:
Reuters