Stridens kjerne: Hvem har egentlig funnet opp menysystemet både Apple og Creative bruker?

Annonse


Apple punger ut etter Creative-søksmål

I amerikansk næringsliv er det tre ting som gjelder: Patenter, patenter og patenter. Det er ikke den ting du ikke kan ta patent på, noe Apple nå smertelig har fått erfare.

Patent på iPod-menyen

Apple har nå gått med på å punge ut 100 millioner dollar, i overkant av 600 millioner kroner, i et forlik etter at Creative saksøkte selskapet for brudd på patentrettighetene.

Bakgrunnen er det hierarkiske brukergrensesnittet i Creatives MP3-spillere, som de mener Apple har kopiert ulovlig. Med hierarkisk menes det at en toppkategori utvides til flere underkategorier, som igjen har sine underkategorier. For eksempel kan du velge, artist, så album og så en enkelt låt ved hjelp av et slikt system.

– Svært heldige

– Creative er svært heldige som har fått innvilget dette patentet på et tidlig stadium, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

Annonse


Dersom Creative klarer å inngå lisensavtaler med andre MP3-produsenter kan Apple få tilbake deler av forlikssummen. Avtalen innebærer også at Creative blir en del av Made for iPod-programmet, og kan putte denne logoen på sine høyttalerprodukter.

Creative er forståelig nok svært fornøyd med utfallet av saken, mens en talsperson for Apple uttaler at det for dem var viktig å få saken ut av verden, da regningen for en langtrukken rettssak fort kunne blitt dyrere enn selve forliket.

Kilde:
News.com