Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sansa-e200

iPod-konkurrent med 8GB

SanDisk slipper en flashbasert versjon av iPod-konkurrenten Sansa med 8GB lagringsplass.

Minnekortprodusenten SanDisk slapp mandag en flashbasert MP3-spiller med 8GB flashminne. I USA er Sansa e2xx priset likt med iPod nano, til tross for at den har dobbelt så mye lagringsplass.

Prisdumping gir gevinst

Samtidig reduserer SanDisk prisene på sine MP3-spillere med mindre lagringsplass for å gjøre dem konkurransedyktige med de rimeligere iPod nano-variantene.

Lave priser har gjort at SanDisk på kort tid har blitt USAs 2. største produsent av MP3-spillere. Vel er markedsandelen på 9.7 prosent mikrosopisk i forholt til Apples 75.6 prosent, men selskapet er likevel dobbelt så store som tredjemann på lista, Creative.

Radio, video og MP3

SanDisk mener at de, som storprodusenter av flashminne, er i en unik posisjon i forhold til å tilby forbrukerne rimelige spillere. Den største kostnaden i en flashbasert MP3-spiller er nettopp flashminnet.

Hele e2xx-kolleksjonen er PlaysFor Sure-kompatibel og støtter MP3 og Windows Media-formater. Spillerne har også støtte for Micro SD minnekort, foto og video. Også inkludert i spilleren, som er marginalt større enn iPod nano, er FM-radio med opptaksmuligheter, diktafon og en 1.8-tommers TFT fargeskjerm.

Kilder:
News.com
BetaNews

Stikkord: mp3