Hopp til navigasjon Hopp til innhold
nokian93

Test: Nokia N93

Nokia insisterer på å kalle Nokia N93 en multimediecomputer. Det forhindrer den ikke fra å være en ypperlig mobiltelefon.

Nokia N93
Størrelsen kan virke avskrekkende ved første øyekast, men dersom du ikke lar deg avskrekke av en mobil med målene 56x118x28mm og en vekt på 180 gram, har Nokia N93 utrolig mye å by på.

Imponerende optikk

Nokia N93 er stor, men det sorte designet gjør at den likevel virker elegant. Tastaturet har store behagelige taster. Den ser i utgangspunktet ut som en foldetelefon, men den roterbare skjermen gjør at telefonen kan brukes i mange forskjellige modus.

En av de skikkelige godbitene i Nokia N93 er kameraet, med høyt spesifisert optikk fra Carl Zeiss. Kameraet på 3.2 megapiksler er et av de første mobilkameraene som har innebygget optisk zoom.

Optisk zoom

Billedkvaliteten er upåklagelig, og står heller ikke tilbake for bildene som er tatt med kameramobilen N73. Fargene er skarpe og klare, og kontrastgjengivelsen er god. Kameraet har en kvalitetsindikator som indikerer kvalitetstap når man bruker zoom-funksjonen. Grønt er akseptabelt, gult og rødt gir dårlige bilder.

Svak blits og dårlig billedkvalitet når man zoomer helt inn, er det som trekker ned med kameraet på N93. Linsedekselet fungerer også bra, selv om det kunne vært en fordel om dette ikke var løst.

Video med TV-kvalitet

Nokia N93 har også et svært godt videokamera. Nokia kaller VGA-formatet på 640×480 punkter for «nesten DVD-kvalitet». Dette er å gå litt langt, men likevel vil nok mange hjemmevideobrukere finne at dette er tilstrekkelig for deres bruk. For entusiastene vil dette selvfølgelig ikke holde mål.

Det følger TV-kabel med mobilen, slik at man kan koble den rett til TV-en og på en enkel måte vise svigermor gullungens første skritt.

Ypperlig telefon

Alle Nokias N-series-mobiler har operativsystemet N60. Dette fungerer veldig raskt og bra. I tillegg følger det med en god del programvare, blant annet Adobe Photoshop Album og Adobe Premiere Elements til behandling og redigering av bilder og video. I tillegg får du blant annet Quickoffice og hele tre spill.

Telefonen støtter 3G og EDGE, bluetooth 2.0 og trådløst nettverk (kan kobles til kompatibelt utstyr via UPnP). Synkronisering går smertefritt, og gjør N 93 til en suveren proffmobil.

Stiv pris

Prislappen på Nokia N93 er ganske streng. 6300 kroner er i overkant, selv for en så god mobiltelefon. Når det gjelder vanlige telefonfunksjoner er både skjerm, taster og lydkvalitet meget bra. Telefonen ahr et internminne på 50 MB. I tillegg medfølger minnekort på 128 MB.

Nokia N93 er virkelig en telefon å anbefale, men du bør ha både store lommer og feit lommebok. Har du det, må du lete lenge for å finne en bedre mobiltelefon. DinSides anmelder velger å gi telefonen terningkast seks.

Kilde:
DinSide

Stikkord: Mobil