Annonse


SPILLTEST: Singstar Anthems

Singstar-suksessen er ustanselig. Våre naboer i etasjen over øver på hvert spill som kommer ut, gjerne klokka 23 på en helt vanlig tirsdag (og med forferdelig sure stemmer!). Det selges fremdeles PS2-maskiner i bøtter og spann nettopp fordi folket vil ha Singstar. Og Sony trenger ikke gjøre stort mer enn å slippe 20-30 nye sanger med noen måneders mellomrom.

Men når det er sagt er kvaliteten definitivt varierende. Ikke alle Singstar-spillene er like inviterende. Det er selvsagt en smakssak, og det er svært vanskelig å diskutere låtutvalget i nye Singstar-spill uten å hisse på seg noen.

Men i og med at alle de nylige spillene i serien har satset på en bestemt tematikk, kan man i det minste uttale sin mening om dem uten å gå alt for mye i detalj.

Mer festvennlig

Singstar Anthems er altså det siste tilskuddet. Etter det noe ujevne Rocks (mange bra sanger rent kvalitetsmessig, men lite festvennlig), skal Anthems igjen bringe litt glamour i stuene våre.

Annonse
Derfor fokuseres det igjen på allsang. Men allsang uten spesielt maskuline trekk, med et utvalg av låter som først og fremst skal tiltale jentene og deres homofile venner. Vi får et koselig utvalg av gamle slagere, men vekt på klassikere fra åttitallet, og en rekke ferskere hits, helt frem til den etter hvert ganske plagsomme Pussycat Dolls – Don’t Cha.

Så her er hele låtlisten:

• Queen – Radio Ga Ga
• Bonnie Tyler – Total Eclipse of the Heart
• Take That featuring Lulu – Relight My Fire
• Cher – If I Could Turn Back Time
• Steps – Deeper Shade of Blue
• Dead or Alive – You Spin Me Round (Like A Record)
• Candi Staton – Young Hearts Run Free
• Gloria Gaynor – I Will Survive
• Bananarama – I Heard A Rumour
• Pussycat Dolls – Don’t Cha
• Leann Rimes – Can’t Fight the Moonlight
• Charlene – I’ve Never Been to Me
• Bucks Fizz – Making Your Mind Up
• The Weather Girls – It’s Raining Men
• Ultra Nate – Free
• Scissor Sisters – Laura
• Kim Wilde – Kids in America
• Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody
• Girl Aloud – Biology
• Charlotte Church – Crazy Chick

Vi merker at det i denne omgang er det bare 20 nye sanger med – i motsetning til de vanlige 30. Så her er det litt mindre valuta for pengene, og et lite minuspoeng bare for det.

Lite nytt

Utenom dette er det Singstar som vi kjenner det. Det ser helt likt ut, med stilrene menyer og enkel navigasjon. Det er ingen nye spillvarianter med, men vi tviler på at de store massene krever det heller. Alt du behøver å tenke på er å velge en sang, finne noen som vil være med å konkurrere, og forsøke å holde tonen mens du hyler med til Whitney Houston. Singstar i et nøtteskall. Det funker.

Men ok, låtutvalget er alltid en subjektiv ting. Likevel må vi jo mene noe. Så vi inviterer vårt tradisjonelle, kvinnelige testpanel for å gjøre jobben for oss, mens vi lener oss tilbake på sofaen og spretter opp nok en øl. Det er hardt å være spilljournalist.

Vi merket at Bonnie Tyler ble fort førstevalget, tett etterfulgt av nettopp Whitney Houston og Gloria Gaynor. Sanger som alle har et forhold til, og kan takle å synge med til med et halvtironisk blikk. Dessuten ville vi gjerne høre en versjon av Queens Radio Ga Ga, bare fordi vi likte sangen når vi var små.

Ikke ideelt

Men etter at det fire-fem mest kjente slagerne var oppbrukt, fikk vi en nokså tom følelse. Få av de andre sangene fristet noe særlig, og etter kort tid endte vi opp med fyre opp Singstar 80s – kanskje den mest komplette samlingen av partyslagere i spillets historie.

Så vi ender opp med en greit underholdende pakke, som på den ene siden byr på mer moro enn Singstar Rocks, men samtidig ikke når til partyhøydene Singstar 80s sørget for. Det tristeste er likevel at det kun er 20 nye låter med, det skulle da gått an å skrape sammen noen flere under Anthems-banneret?

Men når alt kommer til alt blir Singstar alltid en subjektiv affære. Liker du sangene, vil du mest sannsynlig kose deg med denne utgaven av serien. Liker du ikke sangene, kjøper du den rett og slett ikke. Du vet hva du får.

Og om denne ikke faller i smak, kan du alltids vente på de to nye Singstar-spillene som kommer i høst – Singstar: Norsk på norsk, med artister som Postgirobygget, DDE og Jahn Teigen (les vår eksklusive sniktitt her), og Singstar Legends, med blant annet Elton John, Nirvana, Johnny Cash og David Bowie.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse