Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Musikkvideoer på YouTube

Nettstedet YouTube ligger nå i forhandlinger med plateselskapene om å tilby musikkvideoer av kjente artister. Men penger, det vil de ikke ha.

madonna-youtube2
YouTube er for tiden ett av verdens mest populære nettsteder, og står ifølge grunnleggerne for rundt 60 prosent av den totale videotrafikken på internett. Innholdet består stårt sett av brukernes hjemmevideoer.

Vil ha all verdens musikkvideoer

Nå ligger YouTube i forhandlinger med platebransjen om å gjøre musikkvideoer tilgjengelige for streaming. Målet er å ha alle musikkvideoer, nye som gamle, tilgjengelige for brukerne i løpet av halvannet år.

Det er ikke klart hvilken forretningsmodell YouTube vil legge seg på, men selskapet insisterer på at deres innhold fortsatt skal være gratis for brukerne. De vil også beholde interaktiviteten ved å åpne opp for anmeldelser etter Amazon-modell. Dermed vil man skille seg ut fra selskaper som iTunes, Yahoo og AOL som tilbyr musikkvideoer mot betaling.

Fiender blir bestevenner

YouTube har tidlgiere vært i hardt vær med musikk- og TV-selskaper for brudd på opphavsrettighetene. Nå fører imidlertid nettstedets popularitet til at beilerne står i kø.
Warner Music og EMI sier de forsøker å utvikle en forretningsmodell med YouTube, Sony har ikke kommentert saken.

Kilde:
Reuters

Stikkord: internett