Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nordisk fellesfront mot iTunes

Neste uke møtes nordiske forbrukermyndigheter for å bestemme en strategi i kampen mot Apples digitale musikkbutikk, iTunes.

Apple iTunes
Det norske forbrukerombudet fikk internasjonal oppmerksomhet da han gikk ut og kalte iTunes lovstridig. Bakgrunnen er Apples DRM som gjør at iTunes-musikken bare kan spilles av på selskapets egne MP3-spillere.

Diskuterer felles strategi

Forbrukermyndighetene i de andre nordiske landene har senere lagt seg på standpunkter som ligner de norske. Ingen er fornøyd med begrunnelsene de hittil har fått fra Apple.

På møtet i Reykjavik 24. og 25. august vil forbrukermyndigheter fra Norge, Danmark og Sverige diskutere en videre taktikk i forhold til iTunes. Blant annet skal de bli enige om hvorvidt det blir en rettssak mot Apple, og om hvorvidt de nordiske landene skal kjøre saken i fellesskap.

iTunes-konkurrenter i skuddlinjen

Apple har tidligere vist liten vilje til å åpne iTunes for rivaliserende formater. Dette er også tilfelle med rivaliserende musikkbutikker som MSN Music, som også bruker DRM som binder musikken mot avspilling på bestemte MP3-spillere. Det er derfor grunn til å tro at en eventuell rettsavgjørelse angående iTunes vil bli fulgt med stor interesse av konkurrentene.

Kilde:
The inquirer

Stikkord: mp3