Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM støtter Apple

For en måned siden slapp IBM en versjon av Lotus Notes til OS X og Linux. Nå kommer flere IBM-programmer til OS X, noe mange ser som et ledd i IBMs kamp mot Microsoft.

Ved hjelp av oversettelsesprogrammet Eclipse gjør nå IBM flere av sine mest kjente programmer Mac- og Linux-kompatible.

Scott Handy, leder i IBMs open source-avdeling sier ifølge IDG.se at dette er en stor mulighet for IBM til å tjene penger. Selv om maccen tradisjonelt ikke har vært så mye brukt i forretninsverdenen kan dette komme til å endre seg nå når Apple bruker Intel-prosessorer i sine maskiner.

Trenden kan sees som et tegn på IBMs nye strategi. I stedet for å produsere datamaskiner satser det nå på programvare – og ikke bare for den dominerende plattformen, men også for de operativsystemene man håper skal bli mer brukt blant kundene.

Dette fører igjen til at det blir lettere for større selskaper å bruke OS X eller Linux.

Stikkord: linux, mac