Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere brannfarlige PC-batterier

De brannfarlige PC-batteriene fra Sony finnes blant annet i bærbare PC-er fra HP, Apple og Lenovo.

Dell_eksplosjon
Leste du gårsdagens sak om tilbakekalling av PC-batterier, og pustet lettet ut fordi maskinen din ikke er fra Dell? Du kan ha gledet deg for tidlig.

Flere PC-merker kan være rammet

Talsmenn for forbrukersikkerhet i USA sa tirsdag at de vil se på alle bærbare PC-er som bruker batterier fra Sony produsert i den aktuelle perioden. Blant de som har brukt batteriene er Lenovo, Apple og Hewlett-Packard.

ITavisen har tidligere skrevet om Eksploderende Mac-maskiner og MacBook-batterier som sveller på grunn av overoppheting. Apple har tidligere gått ut og sagt at de vil erstatte MacBook-batterier som ikke er gode nok.

Sony-batterier i populære gadgets

Den amerikanske produktsikkerhetskommisjonen ser nå på alle batterier produsert av Sony i den aktuelle perioden. Det dreier seg ikke bare om bærbare PC-er, men også mobiltelefoner, digitalkameraer, videokameraer og MP3-spillere.

Hittil har ingen blitt skadet av batteriene, men bare Dell har fått seks rapporter om overopphetede PC-er siden desember.

Sony: – Kun Dell-maskiner

En talsmann for Sony har uttalt at batteriproblemet utelukkende dreier seg om Dell-PC-er, og Hewlett-Packard sier de ikke vil gjøre noe med saken på nåværende tidspunkt. Apple sier de vil se på saken. Heller ikke Lenovo anser det som aktuelt å tilbakekalle batterier på det nåværende tidspunkt.

Dell råder kunder som har kjøpt bærbar PC mellom april 2004 og 18. juli 2006 til å ta ut batteriene og kontakte selskapet for å få nye. I mellomtiden må PC-en være tilkoblet strømnettet ved bruk.

Kilde:
Reuters

Stikkord: pc