Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– ID-tyver herjer i Warcraft

Online PC-spill som World of Warcraft er mål for organiserte kriminelle, hevdet Microsoft på en spillutviklingskonferanse nylig.

World of Warcraft heks
Microsoft advarer nå spillutviklere om en økende tendens til identitetstyveri i populære online-spill som World of Warcraft(WoW).

Selger spill-identiteter på det svarte markedet

Den enorme populariteten til spill som World of Warcraft, som i dag har ca. seks millioner spillere på verdensbasis, har ført til et marked for spill-identiteter også i den virkelige verden.

Det ryktes om at WoW-identiteter som har oppnådd svært høy status og mange virtuelle daler har blitt solgt for opptil 10 000 dollar (ca. 60 000 kr) på lyssky nettsteder som også selger stjålne kredittkortnumre og personopplysninger.

– Vanskelig å anmelde

En talsmann fra Microsoft advarte utviklere av Multiplayer Online-spill om at organiserte kriminelle sitter klare til å utvikle spionvare og ondsinnede programmer med det mål for øyet å fravriste spillerne deres surt opptjente spill-identiteter.

For mange online-spillere innebærer deres spill-identitet langt større verdier enn kredittkortet de betaler spillet med. Microsoft påpeker likevel at det kan bli vanskelig å bli tatt på alvor dersom man tropper opp på den lokale politistasjonen for å anmelde tyveriet av et magisk sverd.

Kilde:
Reuters

Stikkord: internett