Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik blir du YouTube-stjerne

Hvem som helst kan bli TV-stjerne for en dag eller ti på videonettstedet YouTube. Her kan du lese hvordan.

giertsen
Norske Lasse Gjertsen og den britiske pensjonisten Peter er bare to eksempler på at helt vanlige mennesker plutselig blir forvandlet til en «viral» nettgreie som hele verden vil se.

YouTube, Google video og lignende nettvideosteder er med andre ord perfekte instrumenter for de av oss som har en ekshibisjonist i magen. Britiske The Register har foretatt en uformell undersøkelse av hva de videoene som har slått best an inneholder. Resultatet er ti punkter som burde sikre deg suksess – særlig om du har med alle sammen i en og samme video!

De ti bud

1) Gjør karaoke-greia. Om du klarer å løpe rundt på jente/gutterommet mens du mimer til en passende hitlåt, er du på vei til suksess. Særlig om du fikser det bedre enn Madonna eller Beyoncé. Vi vil tro at svære, skjeggete mannfolk (tips til landets motorsykkelgjenger) som synger «Barbie Girl» funker bra. For ikke å snakke om kinesere som prøver å være Jessica Simpson. Eller spinkle tenåringsjenter som mimer rå grunge-rock.

2) Sats på dyr. Katter som gjør rare ting er en sikker vinner. Det samme er hunder, marsvin, kaniner og aper. Pass imidlertid på at du ikke sakser fra de mange TV-programmene som sender amatørvideo. Dette publikumet følger godt med!

3) Gjør noe som ingen andre gidder. Som jenta som tok ett bilde av seg selv hver dag i tre år og monterte dem sammen til en film. Få har tålmodighet til slikt, men belønningen er skyhøye seertall.

4) Slåss med fremmede på gata. Kimbo Slice har gjort karriere ved å fly på svære, muskuløse folk han treffer på sin vei. (OBS! 18_årsgrense på disse videoene). Et mykere alternativ kan være å kjøre avtalt spill – og ta med en flaske ketchup for realismens skyld. Med oppløsningen på Flash-video er det ingen som merker jukset likevel.

5) Dra fram videomobilen på konsert. Kult band på Øya-festivalen? Du kan være sikker på at konserten lå ute minutter etter siste ekstranummer. Takket være en økende skare mobilfilmere. Stjernestatus til den som klarer å stå helt stille mens det rocker som verst. Ulempen er at platebransjen sørger for å få opptaket fjernet fem minutter etter at du har lagt det ut.

6) Finn på noe gøy mens du spiller. For eksempel kan du gjøre et sinnsykt bilhopp i GTA eller blande med punkt 2 og lage Halo-karakterer med katten din.

7) Ødelegg barndommen. Lag artige ting med Disney-figurer, Beyblade eller He-Men. La dem banne, ha seg i senga, røyke dop. Hva som helst, bare ikke barndommen kommer igjen.

8) Drikk alkohol. Masse alkohol. Folk som drikker seg dritings for åpent kamera blir alltid populære. Variasjonene er uendelige: Du kan drikke sprit, vin eller øl. Årgangsvin eller billig skvip. Og du kan spy på slutten av videoen. Eller gjøre andre dumme ting som fører til at du aldri mer får jobb.

9) Stjel noe som ingen bryr seg om. Rapper du en episode av Battlestar Galactica, får du snart et lite hyggelig brev fra en Hollywood-advokat. Men snauser du et TV-klipp som alle har glemt – de som lagde det (om de fortsatt lever) inkludert – kan du slippe unna. Og få status som feinschemcker.

10) Vis fram dingsen din. Har du kjøpt deg ny mobil, ny Mac, ny vibrator? Da er det bare og ta den fram foran webkameraet og vise verden hvor kul den er. Sånn som dette hyggelige paret.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til som TV-stjerne!

Stikkord: internett, lydogbilde