Xbox

Annonse


Lag dine egne 360-spill

XboxVideospill blir stadig større økonomiske suksesser. Snart kan de konkurrere med kassasuksessene fra Hollywood når det gjelder lønnsomhet.

Vil revolusjonere spill-verdenen

Samtidig vokser interaktive steder med brukerstyrt innhold stadig raskere på nettet. Et eksempel er det populære video-nettstedet YouTube.

Nå vil Microsoft lage et slags YouTube for spill, der håpefulle spillprogrammerere kan dele sine verk med andre.

Ikke på Mac

Snart slipper Microsoft XNA Games Studio Express, som gjør relativt uerfarne programmerere i stand til å lage sine egne spill for Xbox 360.

Annonse


Noe erfaring med programmering er nødvendig for å oppnå et godt resultat, men programvaren skal også inneholde en nybegynnerpakke som lar brukeren lære ved å rette feil i eksisterende spill. Du må (nær sagt selvfølgelig) ha en PC som kjører Windows XP eller Vista for å få glede av verktøyet.

Lenge til YouTube-tilbud

XNA Games Studio Express vil være tilgjengelig i betaversjon fra 20. august. Ett års abonnement koster 99 dollar, eller i overkant av 600 kr.

På sikt håper Microsoft å skape et YouTube-lignende tilbud for spillentusiaster. Dette ligger imidlertid tre til fem år fram i tid. I første omgang må hobby-utviklere belage seg på bare å dele sine spill med andre abonnenter på programvaren. Fra og med neste år håper Microsoft å kunne selge noen av kreasjonene via Xbox Live Arcade – mot en liten provisjon, selvsagt.

Kilder:
News.com
BBC

Annonse