Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Zune-prisen er klar

Den allerede sagnomsuste trådløse musikkdingsen fra Microsoft vil koste 299 dollar i USA og kommer i tre farger.

zune
Med moms og god høyde for norsk kostnadsnivå vil dermed Zune trolig ligge på om lag 2500 her i landet når den lanseres seinhøsten i år eller våren neste år. Det gjør den til direkte konkurrent til henholdsvis iPod til 2800 og Creative Zen Vision M: til 2300 kroner.

Tre farger

I likhet med de to har også Zune 30 GB harddisk innebygd. Det blir snakk om en enkelt modell, men med tre ulike fargevalg.

Det store salgsargumentet til Microsoft er likevel at Zune kan laste ned musikk trådløst, fra Microsofts egen musikkbutikk. Microsoft skal være klare med en konkurrent til iTunes.

Flopp eller markedsmakt?

Det er fortsatt noe uklart om Microsoft vil åpne for andre musikkbutikker enn sin egen, men det er på det rene at de vil skrinlegge sitt «Plays for sure»-system og erstatte det med en annen form for kopisikring.

Skeptikere har hevdet at Zune vil bli en flopp, på grunn av det økte strømforbruket som følger med trådløs tilknytning til nettet. Andre har klokkertro på at dingsen vil bety slutten på iPod-hegemoniet. rett og slett fordi Apple i forhold til Microsoft er en økonomisk dverg.

Selv er Microsoft nokså nøkterne, og sier det vil ta mange år å slå iPod.

Kilde:
Twice.com

Stikkord: lydogbilde, mp3