Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Barn kjøper sprit på nett

En undersøkelse som alkoholbransjen selv har foretatt viser at varn helt ned i 14-årsalderen kjøper sprit på nettet.

I følge undersøkelsen, som den amerikanske organisasjonen Wine and Spirits Wholsalers of America (WSWA) har fått foretatt, har to prosent av ungdommer fra 14 til 20 år kjøpt alkohol på nettet. Og 12 prosent oppgir at de har venner som har gjort det.

Ikke ID-plikt

Undersøkelsen ble foretatt i de til sammen 24 statene i USA som har 21-årsgrense på kjøp av alkohol. Forbudet gjelder imidlertid ikke private hjem.

Det er ingen som pålegger nettbutikker å få dokumentert kunders alder når de kjøper alkoholholdige varer. Heller ikke postkontorer og budfirmaer har slik plikt.

– Farlig situasjon

– Dette er en farlig situasjon Før første gang har vi klare bevis for at millioner av barn kjøper alkohol på nettet og at Internett raskt er i ferd med å bli en høyteknologisk, lite risikofylt måte for barn å få tak i øl, vin og sprit, sier WSWA-lederen Stan Hastings.

I Norge har Vinmonopolet nettbutikk. Men kundene må vise legitimasjon ved avhenting av varen dersom det er tvil om alderen. Heller ikke berusede personer får varene de har bestilt på nettet utlevert.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: internett