Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Søkeskandale hos AOL

Søkemotoren til internettleverandøren AOL i USA gjorde brukernes søkelogg tilgjengelig for alle. Nå ber de om unnskyldning.

Det var ikke uten videre mulig for utenforstående å koble søkeloggene mot navngitte personer. Men flere fikk seg likevel en overraskelse da det under deres bruker ID kunne lese detaljerte opplysninger om hva de hadde søkt på den siste tiden.

Søkte på drap

Loggene dukket også opp på flere blogger, og ligger ennå på nettet på tross av at AOL har fjernet dem. I ett av tilfellene hadde en person søkt på ting som «hvordan drepe din kone», «bilder av døde mennesker» og «halshogging».

AOL ber nå om unnskyldning og lover å rydde opp i rutinene.

– Dette var en kjempetabbe og vi er sinte og vi er like sinte og opprørte over det som de som er rammet, sier en representant for AOL i en e-post til avisen Financial Times.

Stikkord: internett