Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dansk antiterrorlov stopper trådløse nett

Det kan bli slutt på internettilgang fra hoteller og kafeer i Danmark hvis den danske regjeringens forslag til ny antiterrorlov blir vedtatt.

Et av kravene i lovforslaget er at alle data om kundenes nettbruk lagres i et helt år.

Lovforslaget betyr at ikke bare teleselskapene, men også hoteller og kafeer må logge hvem som har brukt telefon- og internettforbindelsen, hvem de har ringt til eller besøkt på nettet og hvor lenge.

Alle opplysningene skal lagres i et år slik at politiet, med en rettslig kjennelse i hånden, kan be om å få opplysningene utlevert.

– Det er fullstendig urealistisk at vi som stiller en datamaskin til rådighet i hotellobbyen for gjestene skal registrere all trafikk. Det har vi ikke mulighet til. Det betyr at vi må slutte å gi kundene våre adgang til nettet, sier Katia Knipschildt Østergaard, direktør i HTSI, Danmarks nest største næringsorganisasjon, som har 13.000 medlemsvirksomheter innenfor handel, transport, service og turisme, til den danske avisen Berlingske.

Hun varsler at HTSI vil reagere skarpt i høringsrunden som avsluttes torsdag denne uken.

Nettrafikken fra de ansatte på bedriftene skal ikke logges. Biblioteker er også unntatt fra det foreslåtte regelverket. Kritikerne har derfor pekt på at om man er terrorist er det bare å gå på biblioteket.

Stikkord: itavisen