Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er alle Mac-ryktene

Les hva Mac-ryktesmedene tror at Apple-sjefen Steve Jobs vil fortelle verden fra scenen i San Francisco i kveld.

wwdc
Kl. 10 San Francisco-tid (kl. 19 norsk tid) går Jobs på scenen i Moscone-senteret foran tusenvis av Mac-proffer og en fullsatt pressebenk.

iPhone eller ikke iPhone?

Begivenheten kan ikke måle seg med Macworld, som går av stabelen hvert år i januar. WWDC (World Wide Developers Conference) er i motsetning til Macworld ikke et arrangement myntet på vanlige forbrukere, men først og fremst på det profesjonelle utviklermiljøet.

Likevel går ryktene høyt om eventuelle nye produkter som vil bli vist fram. Først og fremst iPhone, den sagnomsuste mobiltelefonen som i følge ryktene skal gjøre det samme for mobilverdenen som iPod gjorde for MP3-spillere.

Pro-serien kommer

Selv om det har lekket ut noe informasjon om at Apple muligens jobber med et slikt prosjekt og analytikere, børsmeglere og til og med banker er brennsikre på at telefonen kommer, er det så langt ikke lagt fram noen håndfaste bevis på at den virkelig eksisterer.

Det neste heteste ryktet er at Apple nå vil lansere sin Mac Pro-serie av stasjonære proffmaskiner – de første med Intel-arkitektur. I følge relativt sikre kilder skal det brukes Woocrest/dual core Xeon-prosessorer. De samme kildene hevder at maskinen blir lansert i kveld, og at de vil komme i salg i løpet av måneden.

«Ekte» video-iPod?

Aldri et Apple-arrangement uten en ny iPod, later det til. Men denne gangen tror de færreste at det kommer noen ny modell før tidligst i månedsskiftet september/oktober. Dette fordi forhandlingene med Hollywood om å legge de virkelig store kanonfilmene inn i iTunes står i stampe. Alle venter på en fullblods videomodell med større skjerm som kan yte mobil film rettferdighet.

Muligens kan det bli en mindre iPod-lansering. Tiden for en nano med 8 GB minnekort er overmoden, mener mange. Den største nanoen er nå på 4 GB.

Første Leopard-demo

Det som derimot er helt sikkert, er at Jobs vil snakke mer om Leopard, den nye OS X-versjonen (10.5) som skal gå direkte i clinch med Windows Vista. Temaet er lansert offisielt på forhånd, og dermed blir dette den første offentlige demonstrasjonen funksjonene i operativsystemet.

Det er ennå ikke sikkert om Steve Jobs WWDC-hovedtale og presentasjon blir overført direkte på nettet. Men om det skjer, vil du trolig finne den på www.apple.com/quicktime/guide/appleevents/ eller på developer.apple.com.

Kilder:
thinksecret.com
macrumors.com

Stikkord: mac