pepsi

Annonse


Sjekk Internett for 10 år siden

pepsiWayback Machine er et bibliotek for Internettsider. Det enorme digitale arkivet er laget for å forhindre at Internetts historie skal forsvinne for framtidige generasjoner. Vår tids «digital-fødte» kulturarv skal også ivaretas.

IDG.se meddeler at en student ved statsuniversitetet i Michigan har komponert et underholdende sammendrag av sine dypdukk i arkivet. Artikkelen Internet 96 har sett på sider fra 1996.

Dårlig lesbarhet og interaktivitet

For de som har glemt tiden da Internett ennå var i prøvefasen for flertallet, var oppløsningen lavere, Java uvanlig, Gif-animasjoner trendy og kunnskapsnivået om interaktivitet og lesbarhet på nett lavt.

I 96-utgaven av McDonalds.com må man for eksempel klikke seg gjennom to sider før man kommer til menyen. Pepsi hadde ennå en del tilpasning igjen for å få en øyenvennlig side. Lego-siden får det beste skussmålet for å være interaktiv.

Annonse


Kritisk

Artikkelen er skrevet i et svært muntlig språk, med en kritisk stemme til de fleste forsøkene studenten har valgt å kommentere. Til tross for tidvis ufin språkbruk, er det interessant lesning og særlig morsomt å se på designet fra selskapenes barndom på web.

Per i dag trengs programmeringskunnskaper for å utnytte arkivene til Wayback Machine, men det arbeides med en mer brukervennlig tilgang.

Kilder:
Wayback Machine
Internet 96
IDG.se

Annonse