Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Bare prøv dere på Vista!

Microsoft kaster Windows Vista til løvene og ber hackerne på Black Hat-kongressen finne svakhetene.

Om Microsoft noen gang har ment om at det finnes noe slikt som absolutt sikkerhet innen IT og nett, har de definitivt kvittet seg med ideen nå. Derfor legger de hodet på blokka i god tid før lanseringen – og gir hackerne øksa.

Masser av ny sikkerhet

Den nye operativsystem Vista, som trolig kommer en gang ut på nyåret for vanlige forbrukere, er fullt av sikkerhetsforanstaltninger.

Så mange at det tidvis kan bli en plage å bruke det, skal en dømme etter Beta 2-versjonen de har lagt ut på nettet til fri bruk for alle som vil prøve.

Mer robust

Noe av kjernen i den nye sikkerheten er flere brukernivåer med ulike sett av tillatelser. Slik skal man hindre at uerfarne brukere blir lurt i hackernes feller.

Men Vista har også en mer solid kjerne enn Windows XP, noe som gjør det vanskeligere for såkalte rootkits å ta kontrollen over maskinen, og ikke minst å skjule seg.

Endelig inneholder Vista både antivirus, brannmur og antispionvare som standard. Og som om ikke det er nok blir data som skrives til disken kryptert, slik at den som stjeler laptopen din ikke får se noe som helst.

Utfordrer slemmingene

Microsoft oppfordrer nå hackerne på Black Hat-kongressen som foregår denne uke i Las Vegas til å knekke Vista på alle vis. På Black Hat er de «slemme» hackerne samlet. Men også de «snille» – såkalte «White Hat»-hackere som jobber i den legale sikkerhetsbransjen – er representert.

Det er første gang Microsoft deltar på Black Hat-konferansen. Det kan tas som et tegn på at selskapet nå er svært selvsikre når det gjelder sikkerheten i Windows Vista.

Killde:
BetaNews.com

Stikkord: virus, windows