Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lett å hacke trådløst

Uferdige drivere kan gjøre livet usikkert for trådløse brukere både av Mac og PC. Det viste to hackere i går.

De to profesjonelle (og lovlige) hackerne David Maynor og Jon Ellch viste i går hvor lett det er å ta kontroll over en MacBook Pro som er koblet til et trådløst nett.

Holdt løftet

Demonstrasjonen skjedde på Black Hat-konferansen i Las Vegas, der hackere av ymse slag denne uka er samlet for å vise sikkerhets- og IT-bransjen hvor mange digitale hull som fortsatt finnes.

Maynor og Ellch hadde på forhånd skrytt av at de kunne knekke en MacBook Pro på under ett minutt. Det holdt, så vidt. De to greide uten problemer både å legge til og fjerne filer på Mac-en.

PC like utsatt

At det dreide seg om en Mac, var helt tilfeldig. De to sier at Windows-maskiner er like utsatt for det samme. og det må nevnes at Maynor og Ellch brukte et annet WiFi-kort enn det som følger med Mac-en.

Årsaken er sikkerhetshull i driverne som brukes til å styre sniffe-funskjonen i den trådløse mottakeren. PCer med trådløst nett er programmert til å lete etter nettverk. I løpet av denne prosessen kan en hacker smette seg inn og ta kontroll over maskinen.

Kilder:
Compuerworld.com
macdailynews.com

Stikkord: mac, virus, windows