CNN Exchange

Annonse


Lag dine egne CNN-nyheter

CNN ExchangeCNN Exchange er nyhetskanalens tiltak for å være med på moroa med flommen av nettsurfernes egne opplastinger. En egen stab skal velge ut kremen av bidragene til benyttelse på TV, radio og verdensveven.

Ambisjonen er at amatørjournalistene skal oppsøke CNN heller enn at selskapet selv oppdrive stoff fra videobibliotek som YouTube og Revver. Med andre ord skapes et nytt opplastingssted med en diger publikumsmasse for de bidragene som blir nyttegjort.

«Jeg-rapport»

Iraq-krigen ble gjennombruddet for bloggere i media. Mest kjent er som Salam Pax? blog Hvor er Raed?. Men medieselskapene ønsker i større og større grad, som nå i konflikten mellom Israel og Libanon, å bruke mer multimedielle kilder.

CNNs nye nettportal kom på plass mandag. Her frontes «Jeg-rapporten» («I-report») og en rekke overskrifter som inneholder ordene din og ditt. Her promoteres bloggene og andre amatørsider med journalistikk som hjelper CNNs arbeide.

Kilder:
CNN Exchange
BetaNews.com
News.com